SØA styrker laget

I høst har vi gleden å hilse tre nye medarbeidere velkommen til SØA: Erling Røed Larsen, Oda Longvastøl og Tobias Gamrath.

Erling Røed Larsen blir SØAs nye forskningssjef fra 1. oktober. Han er en av Norges mer profilerte samfunnsøkonomer, og har utmerket seg spesielt som en ypperlig formidler av samfunnsøkonomiske problemstillinger til et bredt publikum. Erling er i dag forskningssjef ved Housing Lab, OsloMet, og denne posisjonen vil han beholde også etter at han begynner i SØA. Han tok sin doktorgrad ved University of California, Berkeley, i 2001 og har en mastergrad i statistikk fra samme sted i 1999. Han har publisert 25 artikler i fagfellevurderte, internasjonale tidsskrifter og har forskningserfaring som strekker seg over to tiår. Med Erling på laget vil SØA styrke sin posisjon på samfunnsøkonomiske analyser generelt, og på analyser av boligmarkedet spesielt.

Rett etter sommerferien begynner Oda Longvastøl og Tobias Gamrath hos oss. Begge har sin masterutdannelse i samfunnsøkonomi fra NTNU, hvor Oda ble ferdig i 2019 og Tobias blir ferdig til sommeren – i tillegg til at begge har gått på Lofoten Folkehøgskole. Oda arbeider i dag som forvaltningsrevisor i KomRev NORD IKS i Tromsø, og har også erfaring fra OED og som journalist i Klassekampen. Denne kombinasjonen tror vi vil være svært nyttig i arbeidet som konsulent i SØA.

Tobias avslutter nå sin master, hvor han skriver en oppgave om graden av individuell heterogenitet i kontantstrømkanalen ved renteendringer. Dette er et boligrelatert tema som passer godt inn i SØAs prosjektportefølje.